I hästarnas värld

När du kommer till Bråna för att rida första gången berättar vi om hästens förmåga att hålla balansen och varför det är viktigt för dig som ryttare att ta hänsyn till detta, dels för att få en lugn, harmonisk och samarbetsvillig häst att rida och dels för att inte sprida oro till andra hästar i flocken. En lugn och harmonisk häst reagerar mycket lättare på signaler och ryttaren behöver göra mindre för att styra hästen.

 

Sedan sitter vi upp och börjar rida! Vi börjar på stallplan och rider ut på våra marker när alla ryttare och hästar känner sig bekväma.

 

Kostnaden för att rida är 350 kr/ timma och häst. Vi är flexibla när det gäller tid och det är bra att vänta med att boka dag tills man är någorlunda säker på att vädret kommer att bli bra. Det är inte bara vi som tycker att det är obehagligt när det regnar småspik. Hästarna står helst stilla och väntar på att det upphör för att inte bli blöta på huden för det tycker de inte om.

 

Vill man bara "prova-på" kostar det 250 kr att rida en halvtimme.

 

Vi erbjuder även en 2- timmarskurs där vi presenterar vårt sätt att hantera hästar. Kursen kostar 1 500 kr och upp till 2 personer kan delta.

 

 

Prova på: 1/2 tim  250 kr

Ridning: 350 kr per tim

prata med hästar, våra grunder:  1 000 kr